30 de nov. 2011

Combinar rectes amb corbes

La realitat ens genera moltes preguntes, però també ens dóna respostes o solucions. Per què ho dic això? Doncs bé, perquè aquesta setmana m’he parat a pensar en la manera com ens relacionem amb l’entorn. Ho explico.

Hi ha gent que quan camina pel carrer ho fa sempre en línia recta. Avancen despreocupats i seguint, sense cap canvi, la trajectòria que han decidit prendre. Segur que us n’heu trobat molts. Sobretot, quan ens creuem amb la gent pel carrer. Són aquells que xocaran amb tu abans que canviar el seu pas decidit.

D’altres, en canvi, sembla que caminin descrivint una essa. Són aquells que avancen amb la voluntat de no topar amb ningú. I clar, quan hi ha molt de trànsit humà, estan obligats a sortejar vianants per no xocar.

Són dues posicions extremes que poden definir el tarannà d’una persona o la seva actitud davant la vida. Jo no em quedo amb cap dels dos, sinó amb una barreja. Crec que en ocasions has de tirar endavant i recte seguint la teva intuïció o els teus principis, independentment del què passi al teu entorn o de les influències que t’arribin. Però, en altres moments, potser és millor adaptar-te als fets, encara que no siguin del teu gust. Considero que les esses són compatibles amb les línies rectes. Ja ho deia Darwin només sobreviuran els qui millor s’adaptin. : )

La cita d'avui: "Les decisions es prenen en pocs segons i es paguen tot el temps que queda". La solitud dels nombres primers de Paolo Giordano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada