18 d’abr. 2010

Un llibre mai fa nosa

Aquesta és una foto de la meva tauleta de nit plena de llibres. Alguns els estic llegint, d'altres els començaré d'aquí a pocs dies i alguns els tornaré a recuperar. N'hi ha de tot tipus des de novel·les fins a llibres sobre pensament xinès (una herència universitària), poesia de Martí i Pol o un llibre sobre la jihad islàmica i els seus orígens.

Potser és un ordre caòtic. Però m'agrada tenir la tauleta plena de llibres. I és que en la setmana, per excel·lència, del llibre a Catalunya, he de dir que un dels millors regals que em poden fer és un llibre. I no només per Sant Jordi. De tots els llibres es pot aprendre alguna cosa o passar una bona estona.

No sé quin llibre us regalaran o regalareu. Jo acostumo a no regalar els llibres que s'han publicat expressament per a Sant Jordi ni tampoc alguns best-sellers. Tot i que reconec que n'he llegit molts d'aquests perquè no es pot opinar, sense haver llegit o conèixer allò de què parles. Per exemple, he arribat a llegir diversos llibres de Harry Potter i m'han agradat i tinc intenció de llegir la trilogia de Larsson. Però si us n'hagués de recomanar algun, el primer títol que us diria és 'Estupor i tremolors' d'Amélie Nothomb. M'encanten els relats peculiars d'aquesta escriptora belga-japonesa. Altres títols podrien ser 'A sang freda' de Truman Capote, 'El retrat de Dorian Gray' d'Oscar Wilde, 'Azteca' de Gary Jennings o, fins i tot, la triologia del Senyor dels Anells o algun d'Haruki Murakami, José Saramago o de Paul Auster, aquest últim de fàcil lectura. I vosaltres quin llibre recomaneu?

Que tingueu un bon Sant Jordi!!!

Paraula d'avui: putxinel·li. Tots la coneixem, però crec que és destacable la seva sonoritat. La prefereixo abans que titella. Tot i que és menys usada. No sé perquè. Feia temps que no la sentia.

I d'àudio avui us posaré un clàssic. Crec que és un dels primers videoclips que vaig veure quan era petit. I em recorda a la infantesa. S'ha de reconèixer que és un dels grups més importants de la història de la música. Us deixo amb I want to break free de Queen.


1 comentari:

  1. Ei putxinel.li!

    Interessants recomanacions culturals d'en Johan: Quan tingui temps intentaré llogar la pel.lícula 'Estupor i tremolors' de la protagonista d'Amélie, visitar el blog del meu germà Haruki Murakiwi o tornar a jugar al joc dels Lemmings (de la mà d'un azteca anomenat Gary).

    Possiblement me'n deixo alguns que m'han agradat més, però 'a bote pronto' us deixo amb alguns títols que m'ha agradat: La mirada del tafur (Ferran Torrent), El millor dels mons (Quim Monzó) o Abierto toda la noche (David Trueba).

    I per últim, una última incògnita ('El hòbbit' de J.R.R. Tolkien). El dia que faci neteja de l'habitació i el trobi, espero llegir-lo i seguidament, tornar-te'l. Potser després de 7 ó 8 anys ja tocaria, no? ;-)

    Feliç diada de St Jordi a tots/es!

    ResponElimina