13 de jul. 2010

Continuarà...

Aquest és el text número 25 que escric. Podríem dir que és una efemèride. Quan em vaig plantejar obrir el blog no vaig pensar si duraria molt o poc, si me'n cansaria o si no sabria de què parlar. Cal dir que, fins ara, no m'han faltat temes ni idees o sensacions per plasmar. Fins i tot, tinc temes que encara no he pogut publicar perquè m'han anat sorgint idees noves.

Alguns de vosaltres (fins i tot, m'ho heu dit) heu quedat sorpresos pel tarannà del blog. Els qui més em coneixeu m'ho heu comentat i, incrèduls de vosaltres, penseu que busco algun objectiu o presentar-me com qui no sóc. Només us puc dir que, sovint, no arribem a conèixer del tot a qui ens envolta.

Reconec que un individu que sempre està fotent broma, rient i fent tonteries, no té credibilitat quan parla de temes seriosos o més reflexius. Però he de dir que hi ha moltes coses de mi que no mostro als quatre vents i que sóc més racional del què semblo. Ah!!! i no dic mai mentides i ara tampoc. I si no us ho creieu pregunteu-li a ma mare que coneix prou bé que si no estic d'humor, no dissimulo gens. Per posar un exemple: els pallassos no riuen tot el dia, també estan tristos.

Bé, dit això. Donar les gràcies a tots els que comenteu. Sou benvinguts. I per fomentar la participació us plantejo un petit joc. Recordeu que els comentaris els podeu fer anònims, per tant no hi ha excusa. Quina de les paraules que us he plantejat us ha agradat més pel motiu que sigui? Us les enumero a continuació:

- a mans besades (per dir amb molt de gust)
- engalipar (enganyar amb falses promeses)
- orat (sinònim de boig, llunàtic, sonat)
- garneu (malintencionat, murri)
- engegar a dida (engegar a la merda, a passeig, a la quinta forca)
- gent d'upa (gent de rang, d'importància)
- pagar a la bestreta (pagar per avançat)
- putxinel·li (titella)
- pruïja (sinònim de picor o d'afany, anhel)
- cofoisme (sinònim d'orgullós, ufanós)
- esplet (sinònim de collita o de riquesa, abundància)
- tornassolat (reflexos amb multitud de colors o tons)
- enreveixinar (dur, irritar-se, enutjar-se)
- a pleret (anar a poc a poc)
- eixorivir (treure's la son de sobre)
- sojornar (habitar)
- desuet (desacostumat, obsolet)

3 comentaris:

  1. garneu! és com un insult inofensiu.

    endavant i fins als 50 ;)

    ResponElimina
  2. 'A mans besades' participaré del joc que has plantejat. El meu vot és per 'putxinel.li' (pel so de la paraula al ser pronunciada).

    Endavant amb el blog... i que no os 'engalipen', al loro!

    ResponElimina
  3. Els pallassos no riuen tot el dia ni el barrufet rondinaire rondina tot el dia ni en Gargamel es passa tot el dia atrapant els barrufets!!!

    No hi ha dubte, "a mans besades"!!! Gran descobriment!!!

    ResponElimina