11 d’ag. 2015

Termòmetre vs termostat

termostatEstic a la piscina. Hi ha poca gent. Estiuejants que es converteixen en els usuaris més fidels amb jornades matinals. Mares (sovint els pares no hi són) amb fills, canalla que fa dels esquitxos el seu mètode d’ús de la piscina i gent gran que transita pausadament dels peus en remull a l’ombra dels arbres amb una novel·la o revista del cor com a recurs un cop finalitzada la xerrameca amb les habituals companyes de batalla.

Entre aquest panorama d’escenes diverses destaca el caminar acompassat del socorrista. Metòdicament, cada x temps, recorre el perímetre de la piscina sense èmfasi, automàticament i de memòria. Em fa pensar en el termòmetre.

Sí, aquesta utensili bàsic, comú a tothom, que registra la temperatura de l’ambient.

Un dels llibres que parlent d’aquest element i que més m’han entusiasmat últimament és la biografia del tennista nordamericà André Agassi. A Open entre les multituds de reflexions que et fan descobrir i estimar el carismàtic protagonista de les pistes de tennis, n’hi ha una que em va agradar i fer pensar, fins al punt d’anotar-la com faig amb totes les que considero que valen la pena. Diu:

“… algunas personas son termómetros y otras son termostatos. Tu eres un termostato. Tu no registras la temperatura de una habituación; tu la modificas”.

Excepcional. Tots voldríem ser termostats, però només algunes persones ho aconsegueixen. D’altres simplement es deixen guiar i empènyer per allò que toca o per les circumstàncies. Sens dubte, és més fàcil.




from WordPress http://ift.tt/1IVKg3Z
via IFTTT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada