19 de gen. 2011

Visca la ignorància

Sempre m'ha fet certa gràcia aquella gent que utilitza la paraula ignorant com a insult o una forma de menspreu als altres. A més, l'utilitzen com una forma de ridiculitzar l'altre i, al mateix temps, per deixar implícit que ells són superiors.

Quan he presenciat una d'aquestes situacions en directe, sempre se m'ha dibuixat un somriure als llavis. I al cap m'ha vingut un pensament força clar: qui dels dos realment és menys llest?

La ignorància, des del meu punt de vista, és el desconeixement d'un cert tema. En aquest sentit entenc que jo sóc un ignorant de grans proporcions. Un dels al·licients que tinc en aquesta vida és aprendre coses. Dia rere dia anar omplint el meu cervell de nous coneixements i de sapiència. No parlo en un sentit de savi o entès. Simplement anar acumulant capes formatives. I parlo d'un ampli ventall de temes, esdeveniments, tasques o  fenòmens.

Diuen que cada dia, com a mínim, aprenem alguna cosa nova. Estic segur que arribem a engolir més d'un coneixement diari. I que arribarem al final dels nostres dies aprenent noves qüestions i sense arribar a abastar ni una mínima part d'allò que ens envolta. M'agrada aprendre coses noves, ja sigui llegint, mirant un documental, escoltant una persona, seguint una conferència o mirant el meu entorn. I crec que mantindré aquesta fam fins a l'últim sospir.

Perquè només aquells que no ho saben tot, poden aprendre. Per això, m'encanta ser un ignorant.

Recupero la cita: "Qui no sap on va, no arriba enlloc". Marina de Carlos Ruíz Zafón.

4 comentaris:

  1. -Què és pitjor la ignorància o la indiferència?

    -Doncs, no ho ser ni m'importa.

    Jo crec que aquesta frase reforçaria la teva teoria. Només és ignorant aquell que no demana o no vol apendre res de nou, o sigui, aquell que es creu que ho sap tot o també aquell que es mostra indiferent a tot.

    ResponElimina
  2. Efectivament. Comparteixo aquest argument. Penso que el pitjor que hi pot haver és la indiferència envers un tema.

    ResponElimina
  3. Jo també m'uneixo al club dels ignorants, m'encanta ignorar-ho tot per aprendre-ho tot!!!
    Discrepo amb la cita d'avui, no cal saber on vas per aribar a algun lloc. Segurament el destí no serà el mateix però això no vol dir que sigui millor ni pitjor, simplement diferent!

    ResponElimina
  4. Sí la cita pot ser errònia. De fet, jo molt sovint no sé cap on vaig.

    Les cites que poso no vol dir que les comparteixi totes. Potser en part. Les poso perquè moltes vegades crec que són encertades, fan pensar o aporten punts de vista diferents. És a dir, m'han sorprès d'alguna manera quan les he llegit. ;)

    Penso bastant com tu respecte on arribarem i com hi arribarem.

    Merci pel comentari.

    ResponElimina